Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

2. A kezdetek - HŐPRÉS

Pelády Zsolt
2021. 05. 27. 22:30:17
2. A kezdetek - HŐPRÉS Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik minden, aztán jön a pofára esés.

Amikor belevágtam ebbe a témakörbe, még elképzelésem sem volt, hogy hogyan készül például egy feliratos póló. Persze mint mindenki, én is csináltam otthoni vasalóval felvasalható gagyi feliratokat, de, hogy lesz ebből eladható sorozatgyártás, jó vagy legalábbis elfogadható minőségben, nem túl nagy befektetés mellett.

Na nézzük mit találni a neten??

Némi keresgélés után hamar ráakadsz a nem túl drága, 5-6-8 az egyben hőprésekre, a kínai Ali-s transzferpapírokra. Mert mi is kell egy póló gyártáshoz?

  • Kell egy - kicsit komolyabb mint az otthoni vasaló - HŐPRÉS
  • Egy nyomtató (hogy milyen azt még nem tudod, de biztosan megteszi akármi is).
  • Valamilyen transzfer papír
  • Illetve alapanyag, pl. póló. Na azt meg minden kínai butikban kapni huszonnyolcforintötvenért.

Miután megnéztél számtalan videót és leírást a neten, ráveszed magad egy sok az egyben hőprésre, maximum 120-180 ezer forintocskáért. Csak nem lehet olyan rossz. Ugyanis azt írják róla, hogy hobby célra napi ennyi meg annyi termék elkészítésére alkalmas és egy rakás különféle cuccot meg tudsz vele nyomtatni! Tiszta főnyeremény.

Elárulom, nem lesz jó semmire, de még billegő szekrény alá sem.

  1. Elvileg lehet vele vasalni - egy elterjedt méret - 38cm x 38cm-es sík munkadarabokat. Viszont amikor a harmadik-negyedik cuccodat rontod el, mert foltos, nem jó a szín esetleg semmi nem látszik az eredeti grafikából - pedig TE mindent úgy csináltál ahogy az meg vagyon írva - akkor jön az első pofon.........jaaaaaa, hogy nem is annyi a hőfok amennyit a kijelző mutogat nekem? Arról sem szólt senki mikor megvetted ezt a csodát, hogy nem lesz egyenletes a sík nyomás, de pláne a hő eloszlás is roppant érdekesen alakul, és ez még csak az egyik funkció.
  2. Nézzük csak a szuper sapka prés feltétet. Milyen menő lenne egyedi baseball sapkákat nyomtatni! Na azt felejtsd el! Nincs az a gyártó akinek a sapkáját problémamentesen fel tudod feszíteni a nem tudom mihez készült ívű palástra, pláne ha nincs alul feszítő ellenrugós egység. Mellesleg a hobby célra azt jelenti, hogy 3 óra egybefüggő üzemeltetés után szépen elfüstöl. Nem szeretnék forgalmazókat, illetve forrásokat megjelölni, mert pl. a saját legelső ilyen jó kis présem is megjárta párszor a garanciális szervizt és minden esetben úgy kaptam vissza, hogy: "semmi baja! Ez HOBBY prés!"

Nem írom le az összes hibát amit átéltem, mert elég hosszú lenne az iromány, de hidd el, hogy előbb-utóbb fog kelleni minden egyes termék csoporthoz egy profi hőprés.

Egyszeri befektetés hosszú időre és nem fogod megbánni!

Folytatás hamarosan következik, a nyomtatók, tinták és különféle transzfer papírok körüli mizériával.

Keresés